FAQ EN

Discuss technical problems and post workarounds to known issues.
User avatar
relampago
Community Manager
Community Manager
Posts: 1040
Joined: Mon Aug 17, 2015 3:29 am
Contact:

FAQ EN

Postby relampago » Mon Jun 06, 2016 11:50 am

Welcome to the official Starfall Online Discord forum, we are glad to see you here!

We have prepared answers to the most frequently asked questions for you:

- Why game launcher says "MAINTENANCE"?
Servers are offline now as we are providing maintanance. To be sure check #announcements channel

- Where can I download Starfall Online?
Download Starfall Online launcher here: https://starfall-online.ru/download. Alternatively, you can use this rar archive: https://drive.google.com/open?id=1k4Y7N ... 3FIAZnFap3

- I Don't know what I can do in this game. Help me!
Please, check this short guide: viewtopic.php?f=23&t=652&p=3737#p3737

- Something doesn't work/can't launch the game/I've just found a bug/mistake in the game! What shall I do?
Don't panic! It's only alfa version of the game and everything can happen. Check this topic for the list of known issues and possible solutions: viewtopic.php?f=28&t=275 in If it's not listed there, try to get a screenshot and describe your problem here viewtopic.php?f=37&t=745&p=3981#p3981

- Can I play Starfall Online if I have x32 system / Linux / Mac?
No, Starfall Tactics is currently available only for Windows x64 systems.

- What system should I have to play?
We are working on the optimisation, so now game require:
Windows 7/10 x64
2-core CPU from 2GHz
RAM: 4 Gb
GPU: NVIDIA GeForce 470 GTX / AMD Radeon 6870 HD
- My Launcher won't update. I get "Plugin "AppleArKit" failed to load ........"
In this case you may have an old launcher - fully delete old version and download launcher from the website: https://starfall-online.ru/download

- Launcher has been updating too long / The folder size has increased after update
In order to prevent some techical issue Launcher copies your corrent client, update it and delete old version. But sometimes it doesn't delete it. You can delete old version by yourself if you go to DRIVE:\Program Files (x86)\Starfall Online\Msk and delete everything except starfall_game folder

- I can't log in. What to do?
1) Check your loggin and password
2) Change password at site - https://starfall-online.ru/ - and try again. Mostly it helps.
3) If you still expirence some problem with authorization go to our discord-server and text @Ave_Ls or @psychedelic

- Tasks should give me more expierence, but they don't!
If your character level is in acess level, that you get you will get full exp from tasks, but if you have surpassed character levels in current acess level you will get exp reduction.
Character levels in acess level:
1) 1-14
2) 15-28
3) 29-42
4) 43-56
5) 57-70
6) 71-84
7) 85-100

- I have problems with FPS what to do?
To show your current FPS write: Stat FPS in console

To increase your FPS you can use:
r.ShadowQuality 0 — switch shadow quality to min (0). 2 — default.
Show Bloom — turn bloom and some lighting off.
Show Skylight - turn backlightning off.
Show PostProcessing — turn post-processing off.

- The red notification on the left top of the creen make me scared, what shall I do?
Turn it off by console command: DisableAllScreenMessages
I'm watching you!

grayknight
Galaxy Explorer
Galaxy Explorer
Posts: 33
Joined: Wed Nov 11, 2015 6:54 pm

Re: Pre-Alpha FAQ

Postby grayknight » Mon Jun 06, 2016 12:29 pm

Thats so damn awesome :) now since i did not got invite i will go cry in corner and hold my thumbs for you :)

User avatar
diehard25
WC 2017 Participant
WC 2017 Participant
Posts: 312
Joined: Thu Apr 07, 2016 12:36 pm
Contact:

Re: Pre-Alpha FAQ

Postby diehard25 » Mon Jun 06, 2016 12:31 pm

Hello, relampago! )
Have a some stupid question. Is there some distributive soft, required for launching the cluent? Like .NET framework etc.?

And second question (maybe too early to ask, but otherwise) - would it be client for Linux?
Ship Fitter Tool
(chmod -x chmod) - моя первая команда в Линуксе :(

User avatar
relampago
Community Manager
Community Manager
Posts: 1040
Joined: Mon Aug 17, 2015 3:29 am
Contact:

Re: Pre-Alpha FAQ

Postby relampago » Mon Jun 06, 2016 12:42 pm

Thats so damn awesome :) now since i did not got invite i will go cry in corner and hold my thumbs for you :)
Just wait for a while - there are 3 days before it all starts, I hope to send a portion of happy e-mails tomorrow and the rest with a pre-alpha start :)
I'm watching you!

User avatar
relampago
Community Manager
Community Manager
Posts: 1040
Joined: Mon Aug 17, 2015 3:29 am
Contact:

Re: Pre-Alpha FAQ

Postby relampago » Mon Jun 06, 2016 12:45 pm

Hello, relampago! )
Have a some stupid question. Is there some distributive soft, required for launching the cluent? Like .NET framework etc.?

And second question (maybe too early to ask, but otherwise) - would it be client for Linux?
Hello! :)
Yes, you will need some of it - our client will automatically install it when you launch the game.

You are right, that's too early to ask - it's still a question we need to discuss.
I'm watching you!

grayknight
Galaxy Explorer
Galaxy Explorer
Posts: 33
Joined: Wed Nov 11, 2015 6:54 pm

Re: Pre-Alpha FAQ

Postby grayknight » Mon Jun 06, 2016 1:03 pm

Hurray for more reasons to hold thumbs :)

User avatar
viper
Galaxy Explorer
Galaxy Explorer
Posts: 65
Joined: Tue Jun 07, 2016 10:45 am

Re: Pre-Alpha FAQ

Postby viper » Tue Jun 07, 2016 3:53 pm

I can't wait to play it :D

User avatar
ebergar
Fleet Officer
Fleet Officer
Posts: 136
Joined: Mon Apr 06, 2015 9:26 pm

Re: Pre-Alpha FAQ

Postby ebergar » Tue Jun 07, 2016 4:10 pm

How can I name a planet?

While playing Starfall Tactics, choose "Discovery mode" in the main menu, pick a fleet you want to use while exploring the Universe and push the "Start Exploration" button. Then you will need to find an unnamed planet or star, fly up close to it, click on it - there you will see a window with planet information and a special "Rename" button. Press it, write a name for the planet and press "Enter" on your keyboard.
Behold Ebergaria!

In honor of this awesome game: Primordia!

Also, this comes to my mind, one of the best locations EVER: Dun Morogh
Image

User avatar
rickrat
Deck Supervisor
Deck Supervisor
Posts: 12
Joined: Thu Jun 09, 2016 6:24 pm

Re: Pre-Alpha FAQ

Postby rickrat » Fri Jun 10, 2016 5:19 am

Took me awhile to get this up and running, I renamed a planet finally and blew up my first fleet running into asteroids, LOL =D

User avatar
relampago
Community Manager
Community Manager
Posts: 1040
Joined: Mon Aug 17, 2015 3:29 am
Contact:

Re: Pre-Alpha FAQ

Postby relampago » Fri Jun 10, 2016 5:23 am

Took me awhile to get this up and running, I renamed a planet finally and blew up my first fleet running into asteroids, LOL =D
Great, keep going! :)
I'm watching you!


Return to “Technical Issues”



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

cron